Somon prajit de Vinerea Mare

de Cris2711 in Somon, 25 Mar 2016 | 4274 vizualizari

 

Planuit a fost sa il preparam la gratar,dar azi a plouat tare mult si a fost rece,asa vrand,nevrand am trecut la varianta prajit la tigaie.Dar a fost foarte bun si asa.

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati somon fara cap
  • 400-500 gr. faina
  • sare
  • piper
  • jumatate cutie de Rama de 500 gr.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon prajit de Vinerea Mare:

Cele 10 bucati de somon se pregatesc pentru prajit.

Intr-o tava se pune faina.Vezi poze.

Somonul se sareaza si pipereaza pe dinauntru si pe dinafara.

Apoi se tavalesc prin faina.

Apoi in doua tigai mari se incinge bine Rama,impartita pentru cele doua tavi.

Se prajeste bine,doua bucati in fiecare tigaie.

Cele care sunt gata se pun intr-o tava mare la cuptor la 150°C pana se prepara si restul.

Cand sunt gata, se serveste alaturi de salate.

Noi am servit alaturi de salata de cartofi si salata de varza.

 

TIPS-URI

1

Intai se prajesc la foc incins,apoi se reduce temperatura.

2

Se poate servi langa orice fel de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon prajit de Vinerea Mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez